Zdravím všechny,
dlouho jsem otálel a odhodlával se něco napsat. Jakmile jsem přečetl Spajkovu zprávu, musím přiznat, že to byla pumelice do čenichu (sorry Pepo). Chápu to, ale mrzí mě to, protože dle mého názoru takovýho rozumnýho, diplomatickýho a hlavně charizmatickýho chlapa (nezpychni!
) budeme hledat hodně těžko. Čekal jsem, že jak se začne jezdit, ještě dáme řeč mezi sebou, ale ten zprdelený virus tak nějak ty plány zboural..
Než jsem vlezl do klubu, tak jsem skoro 2 roky pročítal stránky a sledoval každý příspěvek. Pořád jsem si říkal, že na to nemám, jezdit s takovým klubem a jezdil jsem sólo. Pak jsem se odhodlal (Dejavu mě vybídl) zajel na první scuk s klubáky k Trampovi do Buchláků, a už mě to nepustilo. Díky klubu jsem se poznal se spoustou fajn lidiček, kteří mě brali, jaký jsem a mě bylo s nimi fajn. Faktem je, že hafo z nich už v klubu nepotkávám, ale zase jsou tu noví klubáci a je to dobře. A dobře by bylo, kdyby to tak zůstalo i nadále.
Pravda, že klub se časem posunul jinam - sám jsem přemýšlel, co je důvodem. Snad členská obměna - staří kusi, kdysi tahouni fóra, pomalu odpadají, tak i příspěvků je méně.. Napadlo mě, jestli to není tím, že Transalp tím, že se už nevyrábí, negeneruje novou členskou základnu. Jasně, že mnoho klubáků, co s Tranďákem začínali, už má jiné stroje (i stávající předseda) a nikdo z nás, klubáků, to neřeší. Ale když si někdo pořídí novou motorku a hledá klub, tak logicky hledá svoji značku /typ - a těch Tranďáků, co kolují po trhu, zase tolik není...
A nebo ta doba se změnila (a lidé s ní) a už fórum tolik netáhne? Nevím..
Já sám na klubové stránky mrknu co 2-3 dny, ale nevypisuji se, když necítím, že by byl příspěvek přínosem pro ostatní. Chodím i na Facebook, kde jsem tichý a nenápadný - sleduji vybrané stránky s military tématikou, opevnění, zbraně, tramping... no a také Hondu a Motorkáře na cestovních endurech. Málokdy však sám dávám příspěvky a rozhodně nejsem příznivcem těch balastních žvástů, kterými je FB zamořen..
Za sebe mohu říci, že klubové stránky bych rád zachoval, je tu hodně užitečných informací a nechal bych je otevřené (na čtení) všem. Příspěvek na chod stránek 50 či kilčo jednoznačně podporuji a rád přispěju. Myslím, že cena krabky cigaret je naprosto zanedbatelná a vůbec nikdo nemusí řešit, co se za ni koupí - jestli peníze zbydou, tak se na srazu může koupit bečka a hotovo
Jestli Turek s Ogim podrží klubové stránky, bude to super. Já rád přispěji svojí troškou do mlýna (ale programovat neumím, počítačově jsem na úrovni uživatele), pokud by bylo třeba, mohu vést nějaké evidence členů - třeba kontakty (jak se kdysi dělali kluboví andělé - ten seznam mám vytištěný dodnes v mašině pod sedlem, i když asi spousta kontaktů bude passé...). Kdyby Vás něco napadlo, rád pomohu.
A teď k "předsedovi". Jak jsem psal, tak za Spajka osobně hledám náhradu těžce a nenapadá mě teď aktuálně nikdo. Teda jedno jméno v hlavě mám, ale nepolezu s tím ven, dokud si s dotyčným nepromluvím osobně - předpokládám, že mě s tím rovnou pošle.... však tušíte kam
.
Každopádně věřím, že se mračna přeženou, nad klubem zase vysvitne sluníčko a my se sejdeme někde na vyjížďce
Já tedy hodlám letos Šemíka prohnat (konečně) na velikonoční pondělí .....
Na co nemáš dnes dost odvahy, na to zítra nebudeš mít dost sil...